Fűtési alapelvek

Infravörös sugárzás

Tudvalévő, hogy hő- és fénysugárzás nélkül nem létezne élet a földön. Ennélfogva, szinte minden élőlény maximálisan adaptálódott annak befogadására és kihasználására. Az infrasugárzás hatásai könnyen megállapíthatóak és ellenőrizhetőek. A napon sétálva melegségérzet fog el minket, a hűvösben ellenben fázunk, akkor is, ha a levegő hőmérséklete mindkét esetben azonos. Az OZIRIS panelek az infravörös sugárzásnak pontosan azt a tartományát állítja elő, amely a kellemes melegségérzetet váltja ki belőlünk és merőben eltér a más típusú, ún. „káros típusú sugárzásoktól“.

Az OZIRIS panelek felületi hőmérséklete 80°C do 130°C. Kiváló minőségű felületének köszönhetően magas, 95 – 97%-os emissziós együtthatóval rendelkezik. Ennek köszönhetően jelentős az energialeadás a megfelelő sugárzással.
Az OZIRIS panelek egészségre káros hatása nem ismeretes, ellenkezőleg, használatuk biztonságos és javítja környezetünk minőségét.

Fűtési hatékonyság

Az OZIRIS fűtétestek súlya alacsony és teljesítménye magas, ami a megfelelő hőszabályozással a hőnyereség maximális kihasználása mellett gyors környezeti hőmérséklet- alkalmazkodást eredményez.

Az energiamegtakarítás és hatékony fűtésen túl az infrafűtés környezetbarát hatása is figyelemreméltó. Az alacsony installált teljesítmény (20 – 30W/m3) a fűtésre kijelölt területen lehetővé teszi a már meglévő áramvezeték kihasználását. A termék telepítése egyszerű, a befektetés költsége a hagyományos fűtésével hasonlítható össze, üzemeltetése rendkívül gazdaságos. Ezen tulajdonságok, valamint gyakorlatilag korlátlan élettartalmának és a rendszer magas műszaki színvonalának köszönhetően az OZIRIS panelek egy roppant hatékony és egyértelműen jövőbe mutató fűtési rendszerrel egyenlőek.


A fűtési energia a következő módokon használható fel maximálisan:

  • a hősugárzás maximalizásával
  • a helységek egymástól függetlenített fűtésével
  • a hőmérséklet gyors válaszidejű emelkedésével


A fent leírt tulajdonságok révén az OZIRIS fűtőtestek megfelelő hőszabályozás kíséretében akár 50 – 70%-os költségmegtakarítást eredményezhetnek, elsősorban az átmeneti időszakok – tavasz, ősz – során.